Jakob Kjøller / interview

Her kan du læse mere om Jakob Kjøller, som pt. udstiller landskabsbilleder i Galleri Den Lille Gule Kaffebar (på 1. sal i Den Lille Gule Kaffebar)

I vores webshop har vi værker af Jakob Kjøller til salg printet på Fine Art Papir og som dibond

 

Hvorfor fotograferer du?

Jeg kan ikke lade være, jeg har gentagende gange prøvet at lægge det fra mig, da det var frustrerende. Det bliver dog ved med at hive i mig tilbage.

Hvad fotografer du og hvorfor ?

Jeg laver primært portrætter og rejsefotografi, dog mest landskabs billeder når jeg rejser. Men et jeg brænder mest for, er at fortælle historier og have noget på hjertet, det er hvad fotografiet handler om.

Hvad er det det første billede du tog som du selv er tilfreds med ?

Det er svært, syntes der har været en del undervejs, men omvendt så blev jeg hurtigt fursteret over at der var noget galt, her eller der. Jeg tror grundlæggende at det er en process, der aldrig bliver færdig og jeg tror aldrig jeg bliver helt ”tilfreds”.

 

Hvad er dit seneste billede?

Jamen, jeg tager billeder hele tiden, om det er med mobilen til en julefrokost eller med det ”store kamera”, hvor jeg laver det mere ”seriøst”.

Men det sidste jeg tog, var af min bedre halvdel og det kan jeg ikke vise frem, før det var var det en julefrokost. Så skal vi ikke sige at det er det her af min kat, der sidder og holder øje med et eller andet på den anden side af hækken. Alternativt så satte han sig i billedet, fordi jeg stod og tog billeder af en kedelig grå morgen og han mente at han skulle have noget mad.

 

Hvad kunne du godt tænke dig at opnå?

Uha, det var svært og så ikke alligevel, jeg vil gerne påvirke folks opfattelse af fotografi. For mig er det ikke ”bare” at fange et enkelt øjeblik, men at fortælle historier og påvirke folk.

Fotografi er blevet reduceret til enkeltstående billeder, der bliver snappet ud af en mobil og delt alle steder. Jeg syntes godt der må være mere idet, et snapshot kan godt give mening, specielt hvis det bliver blandet med andre billeder, så sker det at billederne få et helt andet liv. Det var en af grundene til at jeg startede exhibent.com i sin tid, for at vise mere om fotografi.

 

Hvad er din bedste fotooplevelse (the moment it clicked ) ?

Det venter jeg stadig på. Men bare jeg kan svinge kameraet frem og trykke på knappen, så er det en af dagens bedste oplevelse.

 

 

 

Hvem/hvad/hvor kunne du godt tænke dig at fotograferer ?

Igen, altså hvad jeg lige kan komme på.

 

Har du nogle fotografisk forbilleder?

Uha, ja da mange, de kommer ikke i nogen speciel rækkefølge

  • Jan Grarup
  • Joe McMally
  • Peter Lindberg
  • Frøydis Geithus
  • Martin Parr

Jeg kunne bliver ved og ved …. Vi har så forbandede mange dygtige fotografer og de fleste af dem de lever endnu. Jeg bliver især inspireret af de fotografer, der formår at holde sig kreative/ kunstneristiske i et stærkt konkurrence præet marked.

Der er så mange der bare ”kopiere”, dem er jeg ikke så interesseret i, de har ikke så meget på hjertet, eller de tør ikke sige at de har.

 

Hvilket fotobog vil du anbefale til andre?

”Photojournalism the professional’s’ approach” af Kenneth Kobre, vær opmærksom på, at den hele tiden bliver genudgivet, da den er en del af mange fotografers uddannelse. Så få den seneste.

En anden bog, der vokser lidt på mig pt. er ”Image makers image takers”, det er en masse fotografer der fortæller om hvordan de arbejder/tænker.

 

 

SoMe Faktaboks

WEB: jakobkjoller.com

Instagram: @jakobkjoller

Twitter: @JakobKjoller

 

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem