Ole Jauch om udstillingen ”Fortid møder Nutid møder Fortid”

Udstillingen er opbygget  omkring en rækker bunkere, der ligger på Vestkysten ved Vigsø strand i Nordjylland.

Disse bunkere blev bygget i 1942 som en del af Nordkystlinien, der var en del af Tyskernes forsvarsværk, hvor Norge og Danmark indgik. 

Siden da har de ligget  på stranden og været genstand for forskellige happenings, graffiti, had og fascination.

Udstillingen og projektet ”Fortid møder Nutid møder Fortid” er ikke et dokumentarisk projekt om Nordkystlinien eller de personer, der var involveret i bygningen af disse bunkers eller de soldater der arbejdede i bunkerne under 2. Verdenskrig. Udstillingen er et kunstprojekt og en del af Ole’s fotokunstneriske livsprojekt, som han kalder ”Møder”.

Fotografierne er lavet gennem en række besøg i 2017 og 2018, hvor  vind-og vejrforholdene hver gang har været meget forskellige. Ole har flere gange fundet sig selv i ”kamp” med naturen, når han i strid kuling med vand og sand sprøjtende omkring sig, stædigt har arbejdet med sit storformatkamera.
Naturens kræfter har således fået en væsentlig afgørende betydning for billedernes udtryk. Dermed indikerer Ole også at projektet reelt aldrig kan afsluttes, da naturen fortløbende vil skabe nye udtryk i den fotografiske proces. I erkendelse af dette, er det dog tid til at stoppe op og gøre status på Vigsø-projektet. Dette markerer udstillingen her i Den Lille Gule Kaffebar.

Titlen på udstillingen ”Fortid møder Nutid møder Fortid” er tvetydig og henviser til fortiden i kraft af at de historiske bunkere mødes af den nutidige Ole og hans kunstneriske vinkel. Ole vælger at skildre og lave billederne efter en ældre teknik og udstyr, hvilket den anden del af titlen ”……Nutid møder Fortid” derved henviser til. Ældre original fototeknik visualiserer således historien, hvilket forklarer titlens sidste del; Fortid møder Fortid og cirklen sluttes. 

”Jeg har ønsket at opbygge mine billeder i dyb respekt for disse frygtindgydende majestætiske kolosser, der på trods af vind og vejr stadig ligger her i vandet og troner. På en og samme tid voldsomme og larmende men også helt stille og tavse – som om de ønsker at gemme på al historien og langsomt men sikkert forsvinder ud i havet. Væk for evigt”.

 

Fotografierne er til salg i limiteret oplag
90x120cm (plate#13) nummeret 1-5  DKK18.500
“A2” (ca. 42x59cm) (plate#1-PH – plate#12), nummeret 1-10 DKK4.500
20x30cm (plate#14 – plate#16-PH) u-nummeret DKK1.500 

Bestilling/information/kontakt: ole@jauch.dk eller på telefon 53541650

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem