Ole Overgaard / interview

Her kan du læse mere om Ole Overgaard.

Hvorfor fotograferer du?

Fordi jeg ikke kan lade være. Processen giver mig koncentration, afslapning og forløsning. Resultatet giver glæde når det lykkes, og læring når det ikke lykkes. Og så bygger fotograferingen bro fra min meget logisk indrettede hjerne til en kreativititet og æstetik som jeg ikke altid lader komme nok til orde.

Hvad fotografer du og hvorfor?

Næsten altid mennesker. Selv hvis jeg fotograferer natur, så skal der være mennesker med på billedet før jeg finder det interessant. Billeder hvor der ikke er mennesker på, er jeg meget hurtigt færdig med at se på. Det er også væsentligt sværere at fotografere mennesker end døde ting, for ikke alene skal man have styr på de mere tekniske ting, men fotografens relation til den fotograferede skal gerne kunne ses i billedet.

 

Hvad er det det første billede du tog som du selv er tilfreds med ?

Helt tilfreds er jeg aldrig – og efterhånden som min teknik og navnlig mit fotografiske syn udvikler sig, så bliver jeg mindre tilfreds med billeder som jeg tidligere har været super glad for.

 

Hvad er dit seneste billede ?

Den seneste serie billeder jeg har lavet, som jeg er rigtig glad for, er en serie med den superdygtige elev på den kongelige ballet, Victoria Maria Bell Høgsted. Flere af dem er med på udstillingen.

 

Hvad kunne du godt tænke dig at opnå?

At lave flere billeder som stiller spørgsmål i stedet for at give svar. At billederne kommer ind under huden på dem jeg fotograferer.

 

Hvad er din bedste fotooplevelse (the moment it clicked )

Jeg har to gange være på intensivt sommerkursus på Grundtvigs Højskole, og det er nok det som har flyttet mig mest. Mest tydeligt står en session med den nu afdøde Per Volkver, der sagde mange rigtige og provokerende ting. F.eks. bed jeg mærke i sætningen ” Du er helt alene som fotograf, for du skal selv finde ud af HVORFOR du vil trykke på knappen”.

 

Har du nogle fotografiske forbilleder?

Masser. Jeg er meget inspireret af Peter Lindbergh, Albert Watson, Arthur Elgort, Herb Ritts, og Helmut Newton. Og når det skal være lidt skævt, så Victor Skrebneski eller Jeanloupe Sieff.

 

Hvilket fotobog vil du anbefale til andre?

En vilkårlig bog med fotografier af en af de ovenstående.

 

 

SoMe Faktaboks

WEB: www.oleovergaard.dk

Facebook: Ole Overgaard

Instagram: @oleovergaard_photo

 

 

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem